Dnes slavíme, připojte se k nám

V poslední dekádě roku 2014 byl v rámci zpracování absolventské práce, během studia na Vyšší odborné škole ekonomických studií v Praze, spuštěn studentský projekt webových stránek Kultura v hl. m. Praha. Cílem projektu nového (kulturního) webu bylo upozornit na místa, která si zaslouží pozornost nás, co by návštěvníků kulturních organizací na území hlavního města Praha.

Web je, při mém pokračování ve studiu na vysoké škole, stále v provozu, a přináší novinky především z pražské ZOO a Botanické zahrady hl. m. Prahy. Můžete zde nahlédnout do prostředí, které si víceméně žádá naši pozornost. Přírodní prostředí je velmi křehké, a snadno námi zranitelné. Při svém nedělním výletě do pražské ZOO či Botanické zahrady hl. m. Prahy si uvědomíme, že svým jednáním můžeme porušit křehkou rovnováhu, tedy biodiverzitu. Bohužel, nejsme na naší planetě sami, ale sdílíme ji s nespočtem jiných živočišných a rostlinných druhů, které mají také právo na život. Ve své práci, tedy myšleno správou kulturních stránek, se snažím prostřednictvím mnoha fotografických snímků upozornit na některé zástupce z říše zvířat. Bohužel, ale rozsah kulturních stránek Kultura v hl. m. Praha je částečně omezen, a tedy učinila jsem ve svém projektu zásadní rozhodnutí, které spočívá v založení online fotografické galerie, co by součást již zmíněných kulturních stránek. Ovšem, galerie si začíná žít svým „vlastním“ životem, a rozrůstá se o další fotografická alba.

V poslední době si především všímám přírody v zahrádkářské kolonii, kde z botanického hlediska je mnoho zástupců z říše rostlin, a majitelé ze svých zahrádek tvoří jakousi botanickou laboratoř, de facto pro nás zahrádkáře je naše zahrádka v přeneseném významu batole, o které musíme s láskou pečovat, a jsme náležitě hrdí, pokud ostatní lidé naše dílo pochválí. Mohli bychom poznamenat, že zahrádkáři nemalým podílem přispívají k ochraně přírody, a tedy lituji rozhodnutí mnoha úřadů, pokud ruší v příměstských oblastech větších měst zahrádkářské kolonie. Ruší kus životního (přírodního) prostředí, a celoživotní práci nás zahrádkářů. Máte-li zájem připojte se k projektu kulturních stránek návštěvou fotografické galerie. Jste srdečně zváni, bližší informace v následujícím textu.

Následující rok 2015 v třetí dekádě byla spuštěna online fotografická galerie, která byla do nedávna s kulturními stránkami Kultura v hl. m. Praha úzce propojena, a odkazovala návštěvníky formou fotografie na malebná pražská zákoutí, kde mohou ve chvílích svého volna relaxovat. V současnosti se galerie stává mnohem dynamičtější, a tedy má v jistém ohledu již samostatnější pozici. Návštěvník galerie může především shlédnout fotografie pořízené v pražské ZOO a Botanické zahradě hl. m. Prahy. Součástí galerie je rovněž květena, která roste běžně v našich zahrádkách. Zajisté, online galerie je pouze střípkem mé vášně k fotografování. Můj soukromý archív sčítá kolem 2.000 fotografií. Nicméně, k prezentaci sebe jako studentky a mladé amatérské fotografky jsem se snažila vybrat pouze ty fotografie, o kterých se domnívám, že si zaslouží naší pozornost. Z důvodů úspěšnosti tohoto projektu bych velmi ráda informovala veřejnost o rozšíření galerie o mnohé nové fotografie z pražské ZOO, Botanické zahrady hl. m. Prahy, ale i z mnoha jiných malebných míst hlavního města.

Online fotografická galerie je dostupná na adrese

Kouzlo barevné fotografie

V akademickém roce 2016/2017 slaví galerie 2 roky od svého založení

Pevně věřím, že moje úsilí vytvořit zajímavý studentský projekt mi bude odměnou, a moje online fotografická galerie neztratí své současné příznivce, ale zároveň osloví i nové návštěvníky, kteří se budou rádi vracet do galerie, kde je s otevřenou náručí přivítá příroda, a její osobité kouzlo.

Hezký den přeje Ivana Kryllová, autorka kulturního projekt

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>