Klady a zápory plastových oken

Plastová okna mají řadu výhod i nevýhod. Tak jako v ostatních oborech nové technologie a lepší materiály postupně nevýhody snižují. Mezi hlavní výhody plastových okem patří nižší pořizovací náklady a snadná údržba.

 

Přestože pořizovací náklady na plastová okna jsou oproti ostatním materiálům nižší, dosahují tato okna velmi příznivých fyzikálně-technických vlastností. Nepřehlédnutelnou výhodou je velká odolnost vůči povětrnostním vlivům, čistidlům i mnohým agresivním látkám. Plastovým oknům nehrozí ani hniloba nebo rezivění. Další výhodou je jednoduchá údržba. Okna stačí hadříkem otřít a promazat kování. Nejsou potřeba žádné nátěry. Důležité je také průběžné seřizování okenních křídel, tak aby okna dobře těsnila a bez problémů fungovalo otvírání. Plastová okna lze vyrobit v různých tvarech a navíc lze mít okna různých barev z vnitřní a vnější strany.

Nevýhodou oken z PVC je citlivost na vysoké teploty, kdy může docházet až k nevratným změnám na povrchu a složitá oprava při mechanickém poškození plastů.

Jaká okna jsou vhodná právě pro váš dům, poradí odborníci ze společnosti Stav Agency s.r.o. Liberec. V případě zájmu firma provede i instalaci, ať už se rozhodnete pro okna dřevěná nebo plastová.

https://www.stav-agency.cz/

https://www.stav-agency.cz/vyber-plastovych-oken-je-nutne-dukladne-zvazit/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>